På loppisturné

Tuve och jag har varit på loppisturné. Vi är nybörjare, men viljan har länge funnits där. Till min hjälp hade jag antecknat en lista över de saker jag skulle kolla efter:
 
Blått porslin
Sockerkaksform
Hink i emalj
Knoppbräda
Skåp till lekrum
 
 
Skåp var visserligen ett önsketänkande. Jag tycks ju inte vara ensam i jakten på det perfekta gamla skåpet. Sockerkaksform, emaljhink och knopplist syntes inte heller till... Det gjorde däremot porslin. I mängder! Men med en liten bebis i vagnen gäller det att vara snabb. Dessa två assietter fann jag i entrén till den första loppisbutiken. För 20 kronor blev de mina och samlingen av loppat blått porslin har härmed börjat.
 
Till sommaren ser jag framemot att besöka fler loppisar. Bland annat den lilla butik som äger rum i det gamla båthuset i hamnen här på halvön. Kanske lyckas jag hitta fler saker från min lista då. Kalassöndagen

Vi vaknar upp till ännu en solig dag. Det är tisdag och helgen har som alltid passerat i en väldig fart. Samtidigt som diskmaskinen jobbar och Tuve sover tänker jag att vi backar bandet till söndagen då vi var bjuda på kalas hemma hos min lillasyster. Dagen till ära fick Tuve inviga sin lilla kalasskjorta. Något jag förstås inte kunde låta bli att föreviga på bild.
 
 
Så vi ställde oss mot den vita väggen bakom soffan. På så vis kunde vi för en stund dölja byggstöket som råder här hemma. Bakom Tomas med kameran stod mammamomme och flaxade med armarna för att Tuve skulle vara nöjd. Det fungerade rätt bra!
 
 
Mitt hjärta slog några extra slag då jag fick syn på dessa två tillsammans. Håhå så stiliga de var. 
 Middag över öppen eld

 
Jag tänker tillbaka på lördagen med ett leende på läpparna."Vill ni äta middag med oss i stugan?" frågade min pappa på andra sidan luren. Det ville vi förstås.
 
 
Doften av grillrök mötte oss då vi öppnade bildörrarna. Grillplatsen vid sjökanten gjordes klar för middagen. Det blev renskav, wokgrönsaker och pitabröd som tillagades på muurikka. Aldrig smakar maten så gott som den gör utomhus.
 
Vips är det torsdag. Dagarna går så fort. I min famn ligger en nyvaken och hungrig liten Tuve. Altandörren står på glänt och smältvattnet porlar i stuprännan. Samtidigt står en deg morotsbröd på jäsning i köket. Livet. En helt vanlig torsdag. Jag älskar det.