Lister och tapetkärlek

 
Tidigt på påskaftonsmorgonen knackade det på dörren. Där stod min mamma och hennes sambo, laddade för en arbetshelg i huset. Snälla som de är skulle de hjälpa oss med golvsocklar, taklister och dörrfoder. Något vi varit utan sedan vi flyttade hit i somras. Valet föll på allmogelister, målade med linoljefärg. Golvsocklarna är nästan 11 cm höga och vid varje dörröppning sitter nu även sockelklossar. Vem hade kunnat tro att något sådant skulle göra så mycket för hemtrevnadskänslan? Det blev SÅ fint.
 
 
Det var inte endast lister som kom på plats den helgen. Under tiden mamma-momme underhöll lilla Tuve påbörjade jag tapetseringen i köket. Tapeten "Anna" med ljusgrå botten från Boråstapeter föll jag pladask för några dagar tidigare. Den kommer att passa utmärkt till väggpanelen, det hamrade kaklet och loppat blåvitt porslin. 
 
Lister och tapetsering. Ett par glimtar från några pågående projekt här hemma på halvön. Att bygga nytt har både sina fördelar och nackdelar. Det är lätt att få känslan av att allt bör bli klart med detsamma, men vi gör vårt bästa för att inte känna oss stressade. Vem har egentligen dött utav en köksö utan bänkskiva eller av att två sängbord får agera provisorisk tv-bänk? Visst kliar det (ofta) i fingrarna. Vår vision av hur det ska bli är så stark och tydlig. Men det måste få ta tid. Kommentarer

Kom ihåg


Trackback