Om evighetsprojektet

En ny vecka är här. Det är en tidig tisdag morgon här på halvön och solen lyser från en klarblå himmel. Altandörren står på glänt och ljummen luft strömmar in. Havsviken är spegelblank. Jag lyssnar till fågelkvitter och Tuve som leker. Det är semesterdagar nu. Framför oss har vi fem lediga veckor tillsammans. Soliga dagar på stranden, utomhusmiddagar, utflykter och såklart massor utav familjemys är vad jag hoppas på. Jag ser också framemot att beta av den där långa listan med husprojekt. Den som hela tiden fylls på med nya projekt, men det är ju så det kommer att vara.

 

 

Det doftar linoljefärg här hemma. Ja, ett av alla dessa projekt är att måla klart listerna. "Evighetsprojekt" som jag också kallar det för. Det är lite så det känns. Vilken tur att det blir bra tillslut! 

 

 

På bilderna? En glimt från det snart färdigmålade lekrummet. Mamman längtar efter teckningar på väggarna, kojbyggen och leksaker som vittnar om liv. I rummet intill, "målarrummet", ligger ett pysselbord på tork. Det som snart ska inta sin plats under fönstret. Där kommer vi nog att sitta nästan jämt. Bygga pussel, trä pärlhalsband och måla med vattenfärg. Ett favoritrum för stor och liten är vad jag tror. 

 

Vi gör oss redo för en ny dag här hemma. Om en stund åker penseln fram och i köket ska de sista fyra knopparna komma på plats. Men först, scones! 
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback