Vår midsommarhelg

Och så var midsommarhelgen över för denna gång. Trots regnrusk, förkyldningar och köpesblommor som vissnade innan kransarna blev klara har vi haft en riktigt mysig midsommar. Vi har ätit gott tillsammans med våra vänner och framförallt njutit av en extra ledig dag tillsammans. 
 
Helgen fick sedan ett absolut ljuvligt avslut i sommarstugan. Vi tar en titt tycker jag!
 
 
Efter dagar av ihållande regn kom söndagen med sol och värme. Så efterlängtat! Tomas och jag tog genast en kanot-dejt på sjön samtidigt som Tuve sov i sin vagn och Svea busade med sin bästa hundkompis.
 
 
Det var första gången vi gjorde något tillsammans bara han och jag sedan vi blev föräldrar. 
 
 
Sedan spelade vi tre i rad på bryggan. Tomas vann överlägset...
 
 
Då Tuve vaknat ville han ut på upptäcksfärd. Tänk vad spännande det kan vara att undersöka ett grässtrå.
 
 
Eller att doppa fossingarna i sjön. "Mer, mer, mer" skulle han nog ha sagt om han kunde. 
 
 
Innan vi åkte hem igen blev vi bjudna på thaiwok som tillagades på muurikkan. Mums, mums!Måndagsbestyr

 
Det är måndag. Tvättmaskinen jobbar, diskmaskinen likaså. Blommor vattnas och bebis badas. Ute har det blåst stormvindar hela dagen lång och mörka regnmoln vilar fortfarande över oss på Halvön. Så idag har vi mest myst inomhus. Tuve, Svea och jag.
 
 
Här om dagen tittade Tuves första tand upp. Ett litet, litet risgryn på nedre tandrad. Inte klokt vad gulligt! Annat som är gulligt är att se hur förtjust han är i vår hund Svea. Det räcker med att hon tassar förbi så utbrister Tuve i skratt.
 
 

Förutom tvätt och disk som liksom hör måndagar till, har jag bakat. Den senaste tiden har vi haft så mycket planerat att tid inte funnits till att baka bröd som jag annars brukar göra på söndagar. Men idag blev det tekakor. Ett mycket uppskattat kvällsfika! Bäst av allt är nog ändå doften av nygräddat bröd. Jag tycker att det luktar trygghet och hemtrevligt.