Påskaftonsmorgon

 

Vi vaknar upp till en solig påskaftonsmorgon. Påskharen har varit på besök för att lämna Tuves allra första påskägg.  

 

 
 

Body, strumpor och en tjusig träbil var vad som låg i påskägget. Tuve provsmakade belåtet på samtliga grejor. Ägget blev snabbt en favorit.   

 

Påsken är här. Som jag har längtat! Solen skiner från en klarblå himmel och det droppar från hustaken. På vägarna har snön fläckvis tinat bort och kinderna är rosiga efter en lång barnvagnspromenad. Då jag tänker på den årstid vi går till mötes blir jag alldeles pirrig i magen. Vårpirrig. Jag tänker på de första vitsipporna och knopparna på träden. På picknickar vid stranden och den friska havsbrisen då altandörren åter står öppen. Snart är vi där. Först ska jag njuta. Njuta av känslan av att vi har allt det framför oss. 

 

Vi börjar med en lång och händelserik helg tillsammans. Det ska jag berätta mer om en annan gång. 
Måla påskägg med fingerfärg

 
Redan förra helgen stod påskpyssel på agendan. Pysselälskare som jag är, var detta något jag verkligen sett framemot! Tuve skulle få måla för första gången, bara fyra månader gammal.
 
Fingerfärgen hade jag gjort utav ekologisk filmjölk och hushållsfärg.  
 
 
Det var med en skeptisk min Tuve undersökte det färgglada innehållet i glasen. Kanske undrade han vad sjutton sin mamma tänkt sig? Men då ett utav glasen plötsligt tippade omkull och färgen rann ut över bordet upptäckte han till sin stora förtjusning att det gick att både stå och sitta i det. Det gjorde att han kiknade av skratt. 
 
Fem ägg och två (lite svettiga) föräldrar senare hoppade lilla gubben, vars blöja då var mer rosa än vit, i plurret. Och mamman, hon kan inte annat än le varje gång hon får syn på påskriset med de pastelliga äggen. Finaste påskäggen jag någonsin skådat!