Ljuva maj

 
 
Det var igår. "Möt oss på stranden" skrev jag i ett meddelande till Tomas och så traskade jag iväg med en vagn fullastad utav picknickmat och filtar. Det skulle bli årets första middag på vårt favoritställe. En liten havsvik där kvällssolen alltid är helt magisk. Dit cyklade vi ofta under de år vi bodde i stan. Det blev närmare fyra mil, tur och retur. Men det var det värt. Det tyckte vi hela bunten, även Svea som brukade sitta i cykelkorgen och njuta utav att känna vinden i pälsen. Numera bor vi ett ynka stenkast från den där platsen. Lyxigt, tycker jag. 
 
Det var en överlycklig hund som fick syn på sin husse när vi kom fram till vårt middagsställe och Tuve fick plötsligt väldigt bråttom upp ur vagnen då han fick höra sin pappas röst. Det är så fint att se dem tre tillsammans. Det värmer så gott i en mammamattes hjärta.
 
 
 
 
På väg hem igen somnade Tuve med lilla foten nonchalant vilandes på kanten utav vagnen och jag passade på att gå ett varv runt vår gård för att sedan stanna med ansiktet mot havet. Det var så gott som vindstilla. Luften kändes varm och det doftade hägg och hav. Någon paddlade förbi på sin kanot. En syrenhäck för att rama in havsutsikten. En tanke jag bara inte kan släppa nu då jag sitter vid köksbordet och blickar ut. Låter det inte fint? Innan jag gick in igen plockade jag en liten bukett blommor. Den allra första från vår "trädgård".
 
Aldrig slutar jag förvånas över hur vädret kan skifta från snöblask till sommar på bara några veckor. Konstigt. Men framförallt underbart! Ljuva, ljuva maj...Kommentarer

Kom ihåg


Trackback